söndag och advent

Jag gillar söndagar. Ingen kräver att man ska göra något som på lördagen. En söndag kan gärna tillbringas i soffan halvt slumrande. Gårdagen dvs. 1:a advent och söndag innebar lite "adventning", de där jävla pappstjärnorna skulle upp i fönstret och mitt tålamod verkade det som jag redan tagit slut på tidigare under veckan. Upp kom de iallafall och det är väl i stort sett allt som kommer pyntas i den här boningen. Kvällen innebar en visit hem till Oertels residens och hon bjöd på dvs. jul-läckerheter. Och döm av min förvåning när hon (efter lite tjat från en del besökare) drar på el classico. Nu var det ju inte det som var grejen utan någon gång rullar iallafall "net on net"-reklamen och ja, jag tror att det var jag (och om det inte var det så håller jag med) säger "Jag tycker Lill-Babs är lite äcklig." Kicki ansåg att det var för att hon legat med Lasse Berghagen. Trots att det är ny dag och ny vecka så hade jag fortfarande hellre legat med Lasse Berghagen, tänk dig honom jämte dig endast i sin blåa kavaj, Kicki spann ju vidare och drog in Teddybjörnen Fredriksson i det hela. Nu så förekommer ju inte sådana här samtal varje söndag, för mina och Mr.T's söndagar börjar nästan bli rituella. Vi gör som oftast ingenting, sen lagar vi en husmansrätt för ett helt kompani så vi får matlådor till måndagen (och gärna till någon mer dag), tittar på "Amazing Race" och anser att vi hade klarat oss alldeles strålande (och givetvis oftast bättre). Eftersom Mr.T har en bit att åka på måndag morgon så blir det att krypa ner i sängen tidigt. Sova hoppslingrade är inte min grej, somna med en hand mot en rygg eller hand på arm är alldeles lagom. Igår slog regnet (som vanligt) mot rutan och jag låg i mörkret och lyssnade på Mr.T's djupa andetag och mådde hur bra som helst, endast med en uns kroppskontakt.

Dagens aha: Det går faktiskt att skära sig på en konservburk. Någon gång ska ju vara den första.

katt i en annan kropp

Jag har länge funderat på om inte Magnus är född i fel kropp och då menar jag inte könsmässigt utan djurkropp. Han har en del hunddrag. När jag kommer hem och krånglar med nycklarna på eftermiddagen hör jag honom jamande på andra sidan dörren och när jag väl krånglat mig in och fått av mig ytterkläderna (som tar alldeles för lång tid enligt honom) så måste jag ner på huk och gosa lite och helst lägga mig ner på alla fyra så han kan trycka upp sin kalla blöta nos i mitt ansikte. Han sover för det mesta i min armhåla, helst skedande min arm men han ligger också (speciellt när det blir för varmt) vid fotändan av sängen. Någon lydnad förekommer dock inte, förutom att han vägrar att hoppa upp i sängen utan att man slår på täcket. Tidig morgon, helst i ottan väcker han mig som att det är dags för en morgonpromenad, jag vaknar och märker givetvis att jag måste pinkelura så jag stiger upp och oftast gör han mig sällskap och slår en drill (så det är inte bara tjejer som gillar att gå flera på toaletten samtidigt). Han gillar att leka och visste det stereotypiska garnnystanet är poppis men det han gillar mest är apport och fånga råtta i luften. Eftersom han ändå är ett kattdjur så är det kvällstid som det ska lekas. Så oftast när det är dags att läsa bok kommer han med en råtta eller en gummisnodd och då är det bara att kasta och han ilar iväg som bara den, sen tar det en stund och sen hör man att han släpper ner kvällens leksak jämte sängen och är jag inte tillräckligt snabb så kommer det ett jam och det är bara att göra honom till lags och använda mig av min utomordentliga kastarm. Vid måltider sätter han sig gärna och tigger men kanske lite mer på sitt eget vis, äter vi i soffan ska han gärna upp lite i knät och upp med tassen på den hand man för till munnen.


Han sover gärna rätt lustigt också.

Dagens upptäckt: Är säkert sist av alla, men det är ju för tusan Christian Bale.
http://www.youtube.com/watch?v=kzgB783lUFg

"hemliga klubben"

Vi syns lite överallt och det är ju det som är tanke med det hela, att vi ska synas. Det känns som att det finns något speciellt band mellan oss. Man tittar lite på varandra och det är nästintill att vi nickar mot varandra men gör det inte ändå för då kan hemligheten och vår hemliga klubb avslöjas. När mörkret faller in och jag beger mig ut med Stellan så vet jag att någonstans på vägen kommer jag att möta en eller flera själsfränder. 
                           

Dagens höjdpunkt: LÖNING

ändrade vanor

Idag ändrade jag och Mr.T på en vana, vi har ätit i köket vid alla måltider. Väldigt trevligt och mysigt tycker jag allt. Men jag vet inte riktigt vad som hände, Mr.T fick väl lite dåligt samvete eller något åt det hållet när Magnus gick på golvet och jamade, det hela ledde till följande (ja jo, jag bidrog lite också):


(Vaniljyoghurt sommarbär, leverpastej och kaviar.)

Dagens lärdom: Rö'tjut är inte så illa faktiskt.

humma

När man beger sig till Simhallen a.k.a Aqua Mera får man sig alltid några upplevelser eller en rad funderingar. Jag undrar känner man inte när man har en cameltoe/ninjatoffel?! En av deltagarna i dagens spinningpass, en kille i cykel-cykelbyxor dvs. sådana med stoppning på de lättskavda ställena, han den här mannen i 35-års åldern går iallafall fram till instruktören som använder en maskin i gymet (eftersom passet innan inte är slut än.),som verkar vara för rehab eller nåt, han säger iallafall lite småballt till instruktören som för övrigt är en söt tjej. "Här tränar du lite ja, har du något problem?!" Hon svarar "Ja, jag har lite stickningar i skinkorna" Killen såg inte vidare bekväm ut när han fick det ingående svaret. Jag genomför passet med bravur med tanke på att jag inte varit på ett pass på tre månader utan bara simmat lite och för det mesta intagit soffläge efter jobbet. Jag tycker faktiskt att det är lite creepy när man gör sina vanliga shorts till speedos under spinningpasset. Håller sen på att göra mig redo för dusch när jag ser en kille i kanske 9 års åldern (lite väl stor för damernas kanske tycker jag men men) när han är på väg mot duschen möter han en rejält kraftig afrikansk kvinna, killen blir så fascinerad att han vänder sig om och jag måste i stort sett hjälpa honom att få igen munnen med handvev.

Idag den 19 november firar vi: Världstoalettdagen.
Världstoalettorganisationen, WTO, (World Toilet Organization) är en internationell organisation som behandlar frågor rörande toaletter och sanitet. Organisationen är baserad i Singapore och omfattar 17 länders toalettorganisationer runt om i världen. Varje år hålls World Toilet Summit som är en konferens sponsrad av organisationen som även uppmanar att fira "Världstoalettdagen" den 19 november varje år. Organisationen har också varit med och startat världens första toalettskola i Singapore. (www.toilet.org.sg)

tipp topp eller not

Har haft en helt otroligt bra dag idag, allt har bara flyttit på, inga bekymmer och en speedad och glad fröken L. och det smittar ju bara av sig. Allt var helt underbart tills... Jag blev kallad LILLA VÄNNEN och inte sades det men en snäll klang utan med en nedvärderande klang. Trodde att jag skulle explodera, MEN eftersom jag inte är så där jätte bra på att bita ifrån och inte vill ha en taskig stämning så log jag ett falskt leende och gick därifrån. Sen tror jag att jag hamnade lite i chock också. Efter att ha tagit några rejäla djupa andetag och räknat tyst för mig själv och undvikit personen i frågan var det dags för mig att lämna över fröken L. i andras händer och att gå en runda på stan. Klev in på Lindex och tänkte att jajamen den där knallröda bysthållaren måste jag bara ha eftersom det trots allt snart är jul och något kan man väl få unna sig en onsdag. Men hallå mår någon bra av lampskenet i provhytterna på Lindex (och en massa andra affärer också för den delen)? Visst jag förstår att man måste ha lampor på i provhytter men fasen jag vill inte se minsta lilla skavank och visst vet jag om att jag har en jäkla massa skavanker men de blir så jäkla mycket påtagligare i det där likblåa skenet. Drog på mig kläderna och köpte mig ingenting inte ens ett par nya trosor efter att jag tagit sönder favoriterna i morse. Inte blev jag på bättre humör av att det regnade heller, allt blir ju så jäkla kluddigt när det regnar och man har glasögon. Nä jag är inte alls sur och bitter, jag är bara en gnutta putt...

Dagens låt: Fredde Wadling - Blott en dag

spermier

Elektriska hushållsapparater skadar männens spermier. Dammsugare, kylskåp och mikrovågsugnar kan minska männens chanser att få barn...Forskarna utsatte sina manliga försökskaniner för elektromagnetisk strålning, och konstaterade att de löpte dubbelt så stor risk för att få försämrad spermakvalitet. Enligt fertilitetsexperten De-Kun Li vid universitetet Stanford, Kalifornien, är detta första beviset på sambandet mellan elektronik och minskad manlig fertilitet...Fenomenet kan vara en förklaring till en generell försämring av spermakvaliteten under det senaste århundradet, skriver Daily Mail. http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6128019.ab  
Mr.T sa för ett tag sen "Du är så duktig på att dammsuga." Undra om han undermedvetet visste om denna studie?!

Dagens händelser:
- Hedvig av Polen kröns till kung i Polen trots att hon är kvinna. (1384)
- Sammetsrevolutionen inleds i Tjeckoslovakien. (1989)


slump, tillfällighet

I torsdags hade "Illustrerad vetenskap" ramlat ner i brevlådan. Tog med den på resan till Toteboet. Lusläser lite på bussen, och bl.a. så förekommer det en artikel om utdöda jättedjur, som mammut, ullhårig noshörning och irländsk jättehjort. Inte mer med det men när jag sen läser "Dagg och dimma" bok 4 i Ljusets Rike så ta mig tusan så förekommer det en jättehjort där i. Hur ofta läser man om en utdöd jättehjort då? Inte direkt ofta och speciellt inte två ggr inom 1 timme. Knäppt!

Sitter idag lördag och läser lite på Aftonbladet, bl.a. om en man som körde bil och som tyckte att en pelikan flög lite ovanligt lågt så han glömmer bort att han kör bil och kör då ner sin Bugatti Veyron värd 14 miljoner pix i vattnet, klumparsle. Tittar någon minut sendare upp från datorn och Mr.T tittar på något teve-program om bilar och givetvis handlar det om Bugatti Veyron. Hur står chans är det då? Knäppt!

- Skriv att jag är bäst! citat Mr.T

Dagen vits (från Frida):
En kvinna går in på Konsum och plockar ner varor i sin korg. Hon väljer 1 liter mjölk, sex pack ägg, juice, ett salladshuvud, en burk snabbkaffe och ett paket bacon. I kön till kassan ställer sig en medlem av torgets A-lag bakom kvinnan. När hon lägger upp varorna på bandet stirrar mannen på dem och säger lugnt "Du måste vara singel." Kvinnan blir förvånad över hans ord samtidigt som hon blir nyfiken på hur han kan veta det, hon är mycket riktigt singel. Hon tittar på sina varor och undrar vad som avslöjar civilståndet. Nyfikenheten tar överhand och hon säger "Du har helt rätt. Men hur i hela världen kan du veta det?" A-lagaren svarar "Du är skitful."


hälj

Nu är det helg för mig. Väskan är packad och pannkakorna är ätna så nu väntar jag tiden an för att sätta mig på cykeln. Sen blir det buss till Högsby och sen tåg till Vimmerby och där väntar Mr.T (förhoppningsvis) och det bär av mot Toteboet. Det gillar jag! Hade tänkt att jag skulle sova hela helgen och bara läsa och mysa men det verkar som att helgen är fullbokad (lukta på två bäbisar bl.a.), men det är ju faktiskt bara trevligt det.
Ha det, ha det hörrni!

Dagens födelsedagsbarn: Davis Schwimmer 43 år, hipp hipp hurra! Undra om han fira med sina VÄNNER?! ahaha!

den där nyår

Det började redan för några månader sen "Vad ska du göra på nyår?"  Fnissade lite och tänkte "Tokstollar, börja planera det redan." Nu verkar det som att de flesta (inte alla) har börjat planera eller redan planerat sitt firande och ja jag jobbar som vanligt 07.00-15.45 både nyårsafton och nyårsdagen, så jag antar att det blir som förra året. Jag, Magnus, en kebabtallrik, någon dålig film på teve, titta på raketer och sova kl. 00.10. Enda skillnaden är ny lägenhet, tror att jag kommer se fler raketer och det gillar jag. Näää... men annars är jag inte bitter! Bara en aning men är inte så mycket att göra åt. MEN om någon inte har något speciellt planerat och känner för att spela lite spel, äta något gott, ta det lugnt med alkoholen se på raketer och tjoa och sen sova tidigt så umgås jag jätte jätte gärna, för Magnus han är inte alltid kul sällskap och han delar inte min förtjusning när det gäller raketer (även fast jag tycker det är sjuuukt mycket pengar som smälls bort så kan jag inte låta bli och mysa).

Dagens undran: Vad hette Rödluvan innan hon fick den röda luvan av mormor?!

sömn

I torsdags fick jag för mig att lägga till lite inventarie i min och Mr.T's lägenhet, de enda han såg (till en början) var att jag ställt några lp-skivor i bokhyllan i hallen. Men att jag däremot hade hängt upp 4 poträtt (paul, ringo, john och george) i hallen precis innanför dörren till höger i ögonhöjd bommade han totalt. (Bort)förklaringen till det hela var "Jag ställde ju ner väskan och sen så hälsade jag ju på Magnus." Än har han inte sett att jag kompletterat med en kent-poster inne i det tredje rummet a.k.a. kulturrummet... men ja nu vet han! 

Har i helgen haft enorma problem med katt-fan. Vet inte hur många ggr jag verkligen funderade på att göra köttfärs av honom. Dagtid ligger han och myser och har sig. Han kryper gärna upp i knät och rullar ihop sig till en kringla
  
eller lägger sig på en, men så fort det är dags att sova och lampan släcks så kopplas katt-instinkterna på och nattdjuret vaknar, fyyyy fasen vad han gnäller och piper och jamar. Igår fick han en leksaksråtta trots böld-varningen och dra på trissor han lekte sig trött och i natt har han som vanligt legat i min armhåla och delat med sig av sin värme. Har dock ett bekymmer idag, hittar inte leksaksråttan och befarar att det blir en störd sömn i natt igen.

Dagens tv-program: Ullared.
Dagens händelse: Berlinmuren faller. (1989)
Dagens födelsedagsbarn: Fröken L.


mån-fre 19.00 svt 2

I stort sätt varje vardag bänkar jag mig framför teven för att umgås med Rickard Olsson. Oftast så "tajmar" jag maten till klockan sju, så Rickard är min dagliga middagsgäst. Det bästa med hela programmet är presentationen av de tävlande i "Vem vet mest?" för helt plötsligt spricker de i upp i ett leende och dessa leenden kan se väldigt olika ut och oftast väldigt roliga. Tycker att jag kan en del (faktiskt) och senast igår blev jag förvånad när Rickard ställde frågan "Vilka bibliska systrar är döttrar till Laban och har gemensam namnsdag den 26 juni?" Först vart jag förvånad att Laban överhuvudtaget existerar i bibeln, trodde att han var ett litet tecknat spöke MEN... Dra på trissor, jag svarar för mig själv och hade helrätt. Får väl tacka Rune, Maj-Britt (tror Runes fru hette så) Hilding, Astrid och Kerstin för de flesta av mina bibliska kunskaper. Nu var det väl inte därför man tog sig upp varje (varje kanske var att ta i) söndag för att lära sig om den kristna tron utan snarare för att träffa någon som man kunde leka med efteråt (och efter 5 ggr fick man ju faktiskt välja något i korgen som stod uppe på pianot som t.ex. brevpapper) Sen är det väl inte direkt något att skryta med att vi emellanåt hade Åke Green som gäst.
Citat ur Åke Greens predikan om homosexualitet kallad Man och kvinna- Guds skapelseordning "Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen. Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren. Inte heller djuren går fria från människans sexuella behov och branden som är tänd i en människa. Utan till och med detta kan man ägna sig åt." Vad jag vet har hans besök i vår oskyldiga söndagsskola inte lett till några men bland någon av oss (då barn mellan 6-12).
Åter till Rickard. Jag tycker om hans smådåliga skämt som - Det är KISS på teven? -Men torka bort det då!
Men det har hänt något med Rickard, jäkla i min låda vad han har pumpat överkroppen!!! (Vet ju inte riktigt hur underkroppen ser ut eftersom de sällan eller i stort sett aldrig zoomar in på den.) Ibland är jag rädd att hans tröja ska spricka över bicepsen. Imorgon är det iallafall fredag och Veckofinal så vi som sitter bänkade vid 19.00 imorgon får se vem som tar hem äran och 10.000 slantar. Jag hejar på Stefan (han kommer från Skåne och gillar blues).

Dagens födelsedagsbarn: Bryan Adams 50 år, Ryan Adams 35 år (tänk vilken röjig 85 års fest de kunde ha ihop.)

Förresten de bibliska systrarna är Rakel och Lea.

H1N1 a.k.a svininfluensan

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka, tänka eller anse om svinis, och framförallt om vaccineringen.
-"Vaccinet innehåller mycket kvicksilver" men den mängden får du i dig genom dina måltider under tre dagar. 
-"Vaccinet ger 65% skydd." "Vaccinet ger 75% skydd." Då innebär det ju likförbannat att det är 25-35% risk att jag får svinis.
-"Vaccinera dig så att du inte går runt och smittar andra" Men om det bara ger 65-75% skydd innebär det då att det är 25-35% risk att jag smittar någon trots att jag vaccinerat mig?!
-"Vaccinet har inte testats tillräckligt mycket" Jan Lilliemark, professor, Läkemedels verket: -12000 har testat prototypvaccinet och det nya vaccinet krävde inga kliniska tester, få läkemedel har testats på så många innan godkännande.
-"Man kan få en nervsjukdom av vaccinet." Guillain Barrés-syndrom. Men den förekommer lika ofta/sällan hos vaccinerade som icke vaccinerade.
- "Vaccinet kostar samhället mer än vad själv svininfluensan kommer göra." Så är det säkert, men undra vad en svindos kostar?! 

Sen all den där hysterin med handsprit, skyddar den inte bara mot bakterier, skyddar den verkligen mot att jag inte smittas med ett virus? För om så är fallet varför inte bara ta en dos med handsprit?! (Eller är jag helt ute och cyklar på Stellan nu:P)

MEN jag ska nog iallafall ta den där sprutan för det finns bra mycket roligare saker än att ligga hemma i svinisflunsan. Vem vet det kanske blir för mig som för hejarklacksledaren Desiree Jenkins från Washington, det sägs att hon bara kan gå baklänges efter vaccinationen. Så ser ni mig gå bakåt är det bara så att jag tagit sprutan.

Dagens namnsdag: Tobias

RSS 2.0