Tyd den ni...

Jag gick ut från en byggnad liknande en högstadieskola/fritidsgård och då kör en mercedes upp med en man med utländskt utseende vid ratten. Han skjuter mot mig men jag klarar mig oskadd och i och med att jag gör det och har sett hans ansikte så måste jag likvideras. Den som ska göra det är en man som ser ut av som en blandning av Robert Gustafsson och Silas (från Da Vinci-koden) han jagar mig med pistol men jag tar mitt barn (som är ca 6 månader) och hoppar in i min baby-rosa Volvo 240. Lägger barnet på golvet på passagerarsidan och kör iväg från honom (jajamen, JAG kör). Men eftersom han springer och jag måste köra en jäkla runda för att komma ut från parkeringen så kan han gena och komma i fatt och ta mig, men jag tvärnitar och vänder och kommer undan. Pjuhuu.. Trodde jag. Nu sätter gangstrarna in det tunga artilleriet. Jag gömmer mig i en sommarstuga/kolonistuga men inte långt ifrån mig förberder sig min nya fiende för att ta mig, i en stuga sitter Per Morberg och slipar sin stora jaktkniv..... Sen börjar Israel Kamakawiwo'ole sjunga och det är dags att stiga upp...


Det finns faktiskt en hel del pensionärer som använder sig av datorer, men jag vet inte, tillhör man avgångsklass 1900 så borde man vara runt 130 och det är väl lite väl optimistiskt att få ihop hela klassen kanske...

Dagens födelsedagsbarn: Markus Mustonen 37 bast.

Kontroll

Jag tycker om att ha kontroll, och senast i söndags tappade jag den, fick ett sammanbrott men igår kväll fick jag tillbaka den igen (kontrollen asså). I söndags då, när jag kom hem, hade ju Ma-ma-magnus kissat i soffan och just det att inte veta om han är sjuk (och inte säger han ju det heller för han är ju trots allt en katt) och sen inte att veta om det kommer att få rent soffan så pass att han inte kommer slå en 7:a där igen gör mig en aning eller ja rätt hispig. Men iallafall igår kväll när jag såg en ljusning på det hela kom fröken Kontroll tillbaka och satte sig på min axel igen. På jobbet så gör jag hellre saker som måste göras själv för då har jag bara mig själv att skylla om något skulle gå galet (vilket det sällan faktiskt gör, peppar-peppar). När det gäller att ut och resa så vet jag inte hur många ggr jag kollar att allt är med, och att packa väskan dagen innan och sen dagen efter inte minnas var man har packat ner är helt värdelöst. Dvs. ingen kontroll alls vad som glömts. Att göra saker utan någon planering (som att åka någonstans utan riktigt veta var det kommer sluta.) är också något jag har lite svårt för, jag vill veta vad jag kommer lägga ner mitt huvud på kvällen. (Eller det kanske bara har med ålder att göra, men vad jag minns så har jag alltid varit sådan, tror jag.) Vet inte hur många ggr jag kan kontrollera att jag har mobil-nycklar-plånbok i väskan när jag ska någonstans eller kliva av tåg, buss etc. MEN som tur är så har jag Mr.T som ofta säger "Det ordnar sig, det löser sig."

Dagens jihuu: Ny värsta tvättmaskinen i tvättstugan och Magnus har inte kissat i soffan idag heller (blev visst två jihuu).

cash, kyla och kiss

I torsdags så satte jag mig på tåget mot Vimmerby via Kalmar, dvs. en färd på ca 3.20 eller en halv bok.
Efter att ha sovit länge och väl och otroligt gott (som alltid i Toteboet) så städade jag lite och läste lite i badet. På kvällen åkte jag, Mr.T och Sumpen in till Västervik, käkade på Thai Hoa, trevligt, gott men en aning salt. Biodags "Snabba cash". Tycker att den var lite rörig men det beror väl på att jag jämförde med boken och eftersom filmen som de flesta filmer bara är baserad på boken så jaa du förstår. I lördags begav vi oss mot Hultsfred för möte och umgänge med Miljögruppen, och efter några timmars möte åt vi och begav oss mot Metropol och "Kommando Hultsfred". En riktigt trevlig kväll. När det var dags att promenera hem så märkte Mr.T att "Oj, jag har inte nycklarna på mig." Så vi gick och gick i kylan, låren var förfrusna när vi kom fram och hittade nycklarna, efter ca 1 timmes promenad i snålblåst. Och sen jo då var det dags att gå igen, till stugan där vi skulle knoppa, bara det att det var ca 45 minuters promenad till från nycklarna sett. Hultsfreds Taxi har stängt mellan fredag kl 22 och måndag 07 så kändes det som att vi aldrig skulle komma fram levande, jo kanske men med en lägre kroppstemperatur i så fall. Men se Vimmerby taxi var på orten och vi fick vänta 10 minuter och sen en stund senare var vi framme vid stugan som inte är isolerad och endast har ett element. Efter att ha krypt ner i sängen och dragit täcket över huvudet för att ta vara på värmen från utandningsluften somnade jag väl runt 04 och vaknade skönt varm trots att ventilen över mig varit fullt öppen. Buss hem på eftermiddagen och kom glad i hågen hem till en lägenhet som osade av kattkiss, jajamen Magnus lille hade kissat i soffan. ÅÅÅååååh, alla-fula-ord-jag-kan. Så det var bara att börja lukta sig fram var det var han hade lättat på trycket. Och efter att ha läst lite på nätet och tagit det jag hade hemma, sprayade jag soffan och kuddarna med vodka. Idag har det såpats och sen blir det nog en släng med citron också. Katt-fan har hållt sig i skinnet idag och verkar väl inte må dåligt, kanske äter och dricker lite dåligt bara. Efter en pling till Djursjukhuset imorse så trycker jag i honom lite kosttillskott i förebyggande syfte mot kristaller. Det löser sig nog trots att allt kändes helt åt fanders igår.

Dagens födelsedagsbarn: Kevin Costner 55 år (a.k.a Frank Farmer, Robin of Locksley)

inte möe

Mer snö. Det kan väl vara mysigt... om man inte cyklar och har glasögon. Har man tur så blir det bara lite suddigt av flingorna men har man osis så immar de igen och det blir ett större äventyr än var man förväntat sig på färden.

På lördag drar det igång. Då är det möte med "Miljögruppen" i Hultsfred och efter det party och "Kommando Hultsfred". Ska bli skoj det här!

Dagens jäkla-skit-förbannade-satan: Tåget mellan Högsby och Vimmerby har slutat gå så nu kan jag inte ta mig till Mr.T imorgon kväll utan får vänta enda till på fredag. Bajs! Sur!

klistrigt

Helgen har varit lugn och bara bra, fast den går för fort tycker jag. Jag har varit och simmat lördag och söndag och Mr.T har skidat, att han har skidat innebär också att han har vallat. Vallat gjorde Mr.T inne och det var något spray som fick ögonen att tåras och som fortfarande luktade när jag kom hem idag, ingen större fara där, det värsta är ju att det är valla på tvålpumpen så var gång jag ska tvätta händerna så fastnar tumme i något klistrigt som inte går att få bort. Pling! Dagens I-lands problem.

Dagens ogilla: Modd, modd och åter modd. Går ju varken cylla eller köra rulle vettigt.

Destination Afrika

Idag har jag hälsat på solen, efter ett tag jagade jag bort och högg ner vildsvin på fältet och sen jagade jag bort mina kor från fältet. Efter det grävde jag och grävde, dags att så frön och stampa igen, efter det gick jag och hämtade vatten och dansade iväg med krukan på huvudet, sen var det dags att vattna och vattna och efter det ge gåva till solen... Varit på afro power dance idag och värk i stjärt (bakstjärt) och insida lår förekom redan på väg hem. Förresten Stellan mår inte så bra, antingen tål han inte köldknäppen för han gnäller så eller så är det kanske dags att dra vidare till bikeheaven.

Dagens uttalande: Kan jag få se på Simpsons (Finfons) tack! (Moa 3 år)

RSS 2.0