Då var det ledig måndag igen.

Hört på stan:

Medelålders man till något äldre man:
-Har inte armani pikétröjor? Det var dåligt.

Äldre man talandes med sig själv på trång kombinerad cykel- och gågata:
- Hemskt vad mycket svartskallar!!! (Cyklade förbi 3 japaner.)

Dagens inköp: Sverige-spelet. Något för midsommar kanske?!

Purpur

Såg idag på stan en kvinna med purpurfärgade manchesterbyxor och purpurfärgad tröja... inget fel på det alls (hon såg i och för sig lite ovårdad ut). Meeeen byxorna hade hon dragit upp och brösten hade hon släppt ner och ville det sig riktigt illa så skulle hon lätt kunna klämma bröstvårtan i gylfen.
Ytterligare information om dagen är överflödig.

Dagens händelse: se ovan.


helg å helg

Lördagen och lite av söndagen spenderades hos Anna nere i Örmölla, Skåne. Hade det så bra som man kan ha det. Lunchpicknick på stranden. Mr.T rotade fram ett Hultsfred-fynd ur bagaget medan Anna och jag fick nöja oss med att placera rumpan på en filt. Efter någon timme så begav vi oss hem, Mr.T utan besvär, vi andra två med lite krämpor. Grillning på kvällen, gick väl så där, men gott var det. Mr.T skyller på att han var tvungen att assistera när vi gjorde Strawberry Daiquris, så kolen inte höll för hela grillningen. Men mätta blev vi. Spelade M.I.G. Jag vann första omgången och det är ju den som räknas och det var absolut ingen uppvärmningsomgång, så det så.

Abbekås

Egentligen långledig fre-mån. Men ska jobba fredag dag men vad gör det, går ju bara och väntar på att Mr.T ska dyka upp på farstubron och då kan jag ju likväl vara på jobbet under dagen. I helgen ska vi fira Mors dag hemma hos mamma och Roberto i Bolmstad. Robbans madre ska fixa maten. Ser framemot en massa italiensk mat.
Nähä, dags att måla naglarna lite.

Dagens kvällsunderhållning: Prison break säsong 2


teve

Läste idag i Metro att Cold case skulle slutas sända - brukar jag tittat på.
Läste idag i Metro att Brottskod försvunnen skulle slutas sända - brukar jag titta på.
Läste idag i Metro att Forgotten skulle slutas sända - brukar jag titta på.
Vad har jag gjort för att förtjäna detta då? Vad ska jag nu titta på? Jag vill inte titta på serier där man måste se varje avsnitt och vara uppbunden. Jag gillar serie med fristående avsnitt helt enkelt.

Tor har varit ute med sina bockar Tanngnjóstr och Tanngrisnir och stridit med Mjölner mot jättarna. Dunder och brak!

Har varit på Afropowerdance idag och hoppas på att inte ha för mycket träningsvärk de närmaste dagarna. Iallafall hör alltid man något roligt.
En ung mamma hade med sig sina 3 söner varav 2 skulle på simskola (har lite svårt för det där med ålder men den minsta var väl knappt 1, mittenpojken ca 5 och den äldste 7 kanske eller nåt.)
Mittenpojken säger:
- Mamma... och så var det en som hade hela handen på snippan...
- Jag har ju sagt att det där pratat vi inte om här.
Hihihihihiiii!

Dagen jihuuu: Bara en arbetsdag kvar denna veckan.

deja vú

När jag cyklade hem idag luktade det jasmin och någon annan odefinierbar sommardoft. Fick en deja vú och fick för mig att jag snart skulle sjunga Den blomstertid nu kommer... och sluta 4:an. Ställa klockan lite innan kl.9 och masa mig upp för att äta frukost med Lilla Storebror, lyssna på Sommarlovsradion (som oftast var någon av Fem-böckerna av Enid Blyton om jag inte minns helt fel.) innan klockan på svt tickar fram till halv 10 och Sommarlovsmorgon börjar och den där australiska serien med "tjejen-som-gick-genom-spegeln-och-for-bakåt-i-tiden-och-kan-endast-komma-tillbaka-om-spegeln-står-i-exakt-position,-vilket-den-helt-plötsligt-inte-gör-eftersom-någon-dammat-av-den". Ooootroligt spännande.

Ännu en deja vú idag, har för vana att läsa på tjottan oavsett vad som ska uträttas. Just detta stycke så blev en man kallsvettig och höll på att svimma etc. Precis detta hände en annan man i en annan bok när jag satt på tjotta för ett tag sen, weird!

Vaknade av mig själv idag och inte av några måsar eller några kråkor. Men när jag höll på att bädda sängen hörde jag det, en mes av något slag satt utanför och när jag var på väg till jobbet så såg jag den lille rackar'n på en gren utanför huset. Undra vad det blir imorgon?!

Dagens namnsdagsbarn: Maj (dvs. jag)

Böcker & birds

Har beställt lite böcker idag och är själaglad, bara det att det tar för många dagar innan de kommer hem tycker jag. Inte för att jag är helt utan böcker att läsa, men nu har jag haft uppehåll från Margits böcker för länge. Har ju bara 10 kvar i Ljusets rike- serien, är väl dags att avsluta den. Men iallafall nu när jag skulle betala för mina inköp så hade ju Swedbank lagt till sig med en ny grej när det gäller att handla med kort på internet. Efter en uns irritation över detta och tillägg av den nya tjänsten blev böckerna iallafall betalda. Får väl ändå vara lite tacksam för att de lagt till den tjänsten. 
Tänkte på en sak innan när jag skulle duscha. Jag tycker om att duscha och jag tycker om att läsa men det är bra svårt att göra detta samtidigt. Varför är det ingen som har löst det i-lands problemet än?!

Arla måndagmorgon vaknade jag av att det flög runt ett gäng fiskmåsar och snick-snackade utanför fönstret.
Idag arla morgon vaknade jag av att några kråkor snick-snackade utanför fönstret.
Undra vad det blir för fågelart tiiiiidigt imorgon?!

Dagens fråga ställs av pastorfrun Annie i 7th Heaven: "Vilken tandläkare åker mototcykel?"


Muuu...

Nytillskott på gården i Lidnäs.

Rosa och Klara.

Dagens land: Norge

Alf

På jobbet igår fick jag ett sms från ett okänt nr.
"Hej! Vad görs? Lust att ses en stund i solen och läsa en bok eller nåt?"
Visade sig att det var från en tjej uppe i Umeå.
Jag svarade lite snällt:
"Hej! Tror att du har skickat fel, för jag befinner mig i Växjö och här är det mulet. Men jag kan rekommendera 'Familjelyckan' av Carina Dahl. Trevlig läsning och ha det så bra."
Tyckte jag var ett väldigt trevligt svar och jag tycker att hon den där tjejen i Umeå iallafall kunde svara med ett "Tack!"


Har idag varit ute i Lidnäs och gett Wilma och Fanny sina paket. Wilma blev så nöjd över sina "Hello Kitty" örhängen. Pappa kom förbi på fika också, för de skulle plocka upp nät. (Wilma trodde på 3 stora och Fanny på 6 små, sen ångrade Wilma sig och gissade på 8 stora. Hur många det blev vet jag inte, för Lilla Storebror hade haft mobilen i bakfickan och lyckats trycka så han behöver PUK-koden och den hade han inte kvar och sen har jag för mig att han tappade mobilen i paddocken också.) Men iallafall när vi sitter där och fikar så springer hundarna runt i trädgården och jag ser Alf springa och sniffa på skottkärran med atteraljerna för nätupptagningen. Helt plötsligt ser jag honom lyfta på benet och strålen träffar pappas flytväst. Jädra i min låda vad jag skrattade. Pappa blev lite upprörd men efter en avsköljning så fyller den nog sin funktion om så skulle behövas.

Dagens undran: Varför heter Per Morbergs program "Vad blir det för mat" och inte "Vad blir det för mat?" ?
För är det inte en fråga eller?!

Knut

Förra veckan när jag skulle dammsuga visade det sig att det var stopp i munstycket. Petade och hade mig och fick väck lite damm och katthår. Försökte plocka isär det men gick inget vidare, tänkte lysa lite med ficklampan men det gick inget vidare det heller eftersom batterina var lite förstörda. Men eftersom jag petat väck lite, så dammsög jag ända. Men så i söndags när jag diskade efter lördagens samkväm, så hoppsan så föll ett glas i backen. Fram med dammsugaren och jag nämnde för Mr.T att det var lite stopp i munstycket. Fanns visst lite mer muskler i hans armar än mina så han fick isär munstycket (skyller på mina trasiga handleder). Efter lite petande så klirr. Ahaaaaaaaa sa jag. Det var därför det inte gick något vidare att dammsuga. På golvet låg en 5-krona. Hoppsan Kerstin!

Cyklade till jobbet idag när resten av staden sov, ute var endast jag och en kvinna, 2 skator och någonstans satt bofinken Knut. Ett underbart lugn.

Dagens stöd: skenor för höger och vänster handleder.

Jaha!?!

Käre far ringde nyss.
-Så nu är man utbildad ångmaskinist.
-Jaha!?! säger jag väldigt förvirrat.
Och pappa svarar:
-Ja visste du inte det, jag har studerat vid Linnéuniversitet i 4 månader nu och varit i Kalmar på Sjöfartsskolan några ggr, 3 dagar åt gången, bott på hotell och läst. Ja, jag har ju inte hunnit passa flickorna nu i veckan för jag var ju tvungen att läsa, jag kan ju inte komma dit och inte har läst något men jag kan ju en del innan (borde han väl kunna eftersom han är sjöingenjör :P). Sen har jag varit på universitetet i Växjö varje torsdag. Vi har haft 5-6 tentor. Några har varit nättentor. Och allting har jag fått betalt av museét i Växjö, så nu kan jag köra ångaren Thor och andra ångbåtar. Hjärt och lugnräddning har vi haft idag och testat defibrillator. Så nu ska jag kasta in kol, slå back och kolla trycket, det ska vara på 6 kg. Du menar att ingen har berättat detta? Har inte dina bröder berättat det? Nähä, ville bara berätta att jag är klar. Ha det så bra lilla gumman. Hej då! klick

Dagens tanke: aldrig försent att skaffa sig några universitetets poäng. (Farsan Baloo fyller 63 bast i sommar.)

Ledig måndag.

Har haft en helt fantastisk ledig måndag. Vid 04.50 cirkus gurka begav sig Mr.T iväg och det blev tomt och ensamt. Gosade ner mig till lite innan 9, donade och sen stack jag och Stellan till Simhallen. Cykel på schemat, är inte så förtjust i lunchpass, trots att jag varit vaken några timmar så är det inte tillräckligt. Men idag gick det kanon, trampade på som tusan, berodde nog en hel del på musiken (Sahara, Mustasch, Metallica). Hem, duscha och dona. Sen ner på stan och en fika med Slempå. Trevligt, trevligt, var ett bra tag sen. Sen hem på Stellan och skeda med Magnus i soffan. En skön dag, fått en del gjort men ändå hunnit med att ta det lugnt. Klockan är fortfarande arla men jag funderar på att inta ryggläge i bädden och läsa lite. Ska ju trots allt jobba tre dagar denna veckan, har tagit en ledig dag på fredag, ska ha en hel dag med mamma i Ullared. Blir väl inte så mycket umgänge inne på Gekås direkt men mysigt ska det bli.

Sen är det mycket inplanerat i kalendern framöver, känns det som, men bara skoj skoj.

Dagens doft: kattkiss i soffa.

RSS 2.0