nattlig gåva

I natt fick jag en smyckesask i form av ett ägg i guldplysch av Mr.T, i låg det ett par örhängen som han var mycket nöjd med. Jag var mindre nöjd, de såg ut som sådana där små kycklingar man satt i gräset som man odlade själv, lika fjuniga var de, fast vita med röd näbb. Log och sa att de var jäääätte fina... Sms:ade Mr.T i morse att jag INTE önskade mig sådana örhängen... ever.

Dagens dessert: Semla... såklart.


Dans å kalas

I måndags skickade jag iväg Mjaugnus med Mr.T till Toteboet vid 04.55. Hade tänkt att jag skulle sova en stund till, men det gick inge vidare. Till jobbet och buss till Värtahamnen för Helsingforskryssning. Bussen gick sönder och vi var ute i sista minuten när vi väl anlände till Silja Symphony. Efter att ha dansat hela kvällen, till coverband och Magnus Bäcklund, somnade jag runt 02.45 till gungandet och is som dunkade emot båten. Upp 07.30, en aning mörk under ögonen. Bubbelbad och buffé och vi var på att igen, kom i säng tidigare efter dans till cover band, Gladys del Pilar och Nick Borgen, och det var jag glad för, bussresa hem på 7 timmar väntade juh.
Låg i koma på soffan onsdagkväll efter 2 nätter med max 5 timmars sömn. Två arbetsdagar till och det blev äntligen helg efter ca 65 arbetstimmar.

Har idag varit och firat mamma då hon har en analkande födelsedag. Käre brodern Niklas ansåg att jag var lite bitter idag då jag tog upp att det ofta serverades lasange (Niklas favoriträtt) eller något som Ola (andra brodern) gillar. Min tur att välja mat nästa gång sas det. Men Niklas sa att jag bara fick välja mellan lasange och tacopaj. Önskade musslor, men det är nog inte vidare poppis hos Wilma 5, Fanny 3 och Moa 3. Apropå det där att jag var bitter, Mr.T var ju inte för sen att hänga på när Niklas sa att jag var det, tydligen hade jag varit det på morgonen och tjurat en massa. Men vad fan ligger jag och läser och han slår på boken och rycker i armen och petar på mig kan jag ju inte bli annat än lite små vred. Sen antar jag att Mr.T vågade hänga på då han satt på mer än armlängdsavstånd från mig, hoho!
Mycket skitprat och mycket roligt som syskonbarnen sagt. Fanny 3 hade varit lite sur en dag och gått fram till sin mamma och frågat om hon velat ha senap eller ketchup på sin bajskorv. :)
Sen är ju mamma lite små rolig ibland också. Hon minns inte allt (det är ju omöjligt men...) men jag minns saker hon sagt till mig när jag var lite. Speciellt när jag en gång i en ålder av 5-6 släppte en liten plutt och hon säger "Nu går du in på toaletten och stannar där tills du blir bra i magen." Hela sällskapet föll i skratt och det var tydligen flera som inte hade fått komma ut om det hade varit de som blivit iväg skickade.

Dagens gren: Skidskytte


Som ny

Har haft en riktigt bra och trevlig dag, lite trött efter att haft 2 nysattacker på 4 och 3 nysningar i natt. Mr.T undrade i morse varför jag fnittrade när jag nös? Men vad skulle jag göra då när jag vaknar av att jag behöver nysa, har aldrig varit med om det förr. Mr.T stack iväg på skidor och innan vi hann äta frukost så kom Anna på besök från Målilla. (Nu var det ju inte frukost tid, mer lunchtid.) Trevligt umgänge och Kicki slöt upp för en fika/macka på Palles. En macka som 3 av 4 tyckte var god, dock lite svåräten. Har ikväll varit på pappsens jobb och hämtat hem Stellan. Tror jag kommer spara de där pengarna som jag tänkte lägga på ny cykel i vår för han var i stort sett som ny. Nya däck och slangar bak och fram, nya handtag, korgen var stabilt fastsatt, nya reflex bak och fram, pakethållaren satt fast, kedjan var spänd och ordentligt smord, och sen som kronan på verket en ny sadel med gele i. Tror nog att Stellan kommer att hänga i ett bra tag till.


Dagens födelsedagsbarn: Axl' Rose 48 bast.

Mucus

Jag är förkyld, snuvig, täppt i näsan. Kalla det var du vill jag är det. Och inte nog med det, när jag blir förkyld, snuvig, täppt i näsan så får jag ont i mina visdomständer och allt jag äter verkar vilja fastna i de. För de jäklarna har ju inte krypt upp för de ligger där och lurar som en katt på musjakt. Jag får inte bara ont i visdomständerna, jag får ont i öronen också. Jag får inte bara ont i visdomständerna och öronen, jag får ont i bihålorna (och näsan) också. Men vad gör det, ipren, sinova och 3 dagars ledighet dvs. sova, läsa, äta, vila, läsa, vila, äta, vil-läsa, pilla naveln, vila, läsa, ska förhoppningsvis råda bot på min förkylning, snuva, nästäppa.

Dagens lektion: Snor eller nasalt mucus är det slem (mucus) som bildas av slemhinnorna i näsan. Under en dag kan det bildas upp emot ett par deciliter slem. Att blåsa ut snor från näsan kallas för en snytning, vilket man brukar göra i en näsduk. www.wikipedia.org


RSS 2.0