POLis

Igår gick jag och Mr.T och la oss i hyfsat vettig tid (eftersom det var dags att arbeta igen), till en början var det lugnt och stilla med sen efter en stund blev det ett jäkla liv och skrikande och vips- 2 polisbilar, vips-3 polisbilar, vips- 4 polisbilar, vips- 5 polisbilar. Varför? Vet ej! Ingen knivhuggning (vad vi vet) som det brukar förekomma i vårt neighbourhood. Lugnet la sig men bara så att ni vet så finns det kapacitet i poliskåren en söndag.

Jag tycker om snö, har inget emot den, förutom när det gäller att ta sig fram på cykel när den förekommer, nu är det ju inte så mycket snö kvar ju men den som finns kvar har muterat sig till IS. Efter en natt med lite och dålig sömn pga. polisrazzian, så fick jag för mig trots att hjärnan verkligen letade efter minsta lilla fel på kroppen för att slippa träna, så gränslade jag iallafall Stellan och vi begav oss mot simhallen. Gick ju alldeles strålande tills jag mot mitt undermedvetna tog vägen genom Linnéparken, ISbana. Brukar väl ta en så där 30 sek. att ta sig igenom men idag gick det säkert på 3.30. Slirigt och jag cyklade med livet som insats. Passet gick mot all förmodan bra och trots en massa kids och annat kreti och pleti i dusch och omklädningsrum begav jag mig hemåt. Gick inget vidare, höll på att vurpa 2 ggr. Dock inte när jag cyklade utan vid övergångsställ gående och på övergångsställ gående.  (Akta dig för de vita strecken, de är onda.) Kom helskinad hem till ett färdigdukat bord (med mat på). Fint det!

Dagens: Hemma-man is the grej! (Sen att jag diskade och dammsög hör inte till saken.)

så var det

Efter att ha åkt buss med bakisluktande män och varit kissnödig och törstig samtidigt (måste verkligen vara Satans verk.) gick jag och Mr.T igenom "Wimmeby" på 5 minuter och han konstaterade att vi var tvungna att bege oss till "Wästewik" att köpa hans julklappar i sista minuten. Avklarade det och begav oss hem mot Toteboet och julvakan hemma hos Sumpen, massa homecomings. Blev en tidig kväll för mig och Mr.T i jämförelse med resten, var nog en del som hade lite ont i hårfästet dagen efter. Första delen av julaftonen tillbringades i Ankarsrum med mat och tomte. Efter 3 paket och en väldigt högljud robot sa Mr.Ts systerson 3.5-årige Mellebellebus "Nu orkar jag inte mer." Jobbigt att få många julklappar. Satte oss sen i bilen och tog oss de 16 milen till Växjö och store storebrodern. Ännu en tomte men min lilla Moa sa "Vilket paket är mer till mig?!" Favoritjulklappen var fiskspelet som roterade, fast tålamodet tröt snabbt för damen så hon tvingade upp gapen på fiskarna och skrek "Jag har fångat en" tills alla hörde. Verkar som att Mr.T blev nöjd med sin julklapp och jag är också nöjd med den eftersom jag köpte en biljett till mig själv också:) Och japp, jag är nöjd med mina julklappar också, speciellt den ILLgröna klockan från Mr.T. 


Käre fadern hade givetvis klätt ut sig till tomte på sitt eget vis i år med hjälp av ett spray-flasklock.

Juldagens afton tillbringades med Klicki och Ädi och en hel del finsk och tyskaccent. Vi spelade tjej-TP som Ädi uttyckte det och vem som vann minns vi inte.

Dagens insikt: att göra i stort sett "ingenting" i flera dagar är jobbigt, ser fram emot att jobba imorgon men det här lär jag väl ångra, när det är dags att börja jobba kl.7 både nyårsafton och nyårsdagen.


JUL

Imorgon lite innan slaget 13 sätter jag mig på buss 320 mot Västervik. På kvällen blir det julvaka i Totebo, ska bli spännande och se hur det går till. Julaftons dag tillbringas i Ankarsrum, sen ungefär när Ferdinand sätter sig under korkeken så sätter jag och Mr.T oss i bilen och kör mot Växjö för lite firande här.

Tänkte på en sak när jag plockade fram min lilla kartong med julsaker, det går mode i tomtar. Hittade 4 stycken som gick att sätta fram, resten var jag jaa jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva de men de var nog helt enkelt omoderna.

Brorsdottern Fanny undrade när hon var i kyrkan varför Jesus-barnet var uppspikat på väggen och varför han var av trä?! Svara på det ni.

Upptäckt i kylan: Läpparna känns väldigt skumma när man har läppsyl på sig i denna temperatur.

GOD JUL PÅ ER!

Är det åldern?!

När man tycker att det "kalla" är godast på julbordet, är det åldern?

När man inte tar cykeln (Stellan) när det snöat och är halt, är det åldern?

När man märker att kvinnan i butiken tagit fel pris på varan och man går därifrån jätte nöjd trots att det endast gäller 20 kr, är det åldern?

När man kokar och griljerar sin egen julskinka, är det åldern?

När man går och lägger sig tidigt en helgkväll och tycker det är skönt att vakna upp utvilad tidigt (innan kl.9), är det åldern?

När man hellre går på den tidiga bion eller helst på eftermiddagen eftersom man då har kvällen till annat, är det åldern?

När man tar på sig varma och praktiska skor i stället för snygga när det är kallt ute, är det åldern?

När man använder mössa när det är kallt ute trots att man kommer att se ut som en slickad katt när man tar av sig den, är det åldern?

När man hellre föredrar en hemmakväll med sällskapsspel än dunka-dunka ute på stan, är det åldern?

När man tycker att det spelas för hög musik ute på krogen, är det åldern?

När man har pengar kvar när nästa lön dimper ner, är det åldern?


Dagens födelsedagsbarn: Per-Åke Peps Persson 63 år, oboy!

köttkoma

Hade tänkt att skriva om helgen i u.k meeen eftersom jag inte riktigt kan lösa det där med minneskortet i kameran och datorn så får jag vänta ett tag eftersom det är roligare med foton.

Skulle idag skicka iväg en liten julklapp till u.k men det gick ju givetvis inte vägen, svettig och stressad så kom jag till posten, krånglar med kartong och ska betala (paketet vägde lite över 1 kilo) 230 skulle de ha för porto och kartong, gulp! Det var det jävligaste, så jag betalade kartongen och sa att jag skulle tänka på saken. Det är väl inte konstigt att det inte går bra för posten när det kostar hutlöst mycket att skick a ett ynka kilo till trevliga Teddington. Och om jag hade varit smart så hade jag tagit med klappen när jag var där men det planerade jag ju inte in så bra så jaa hur jag ska göra nu det vet i tusan, är ju fasen nästan billigare och åka över och lämna den själv.

Var idag på mitt första julbord, hade önskat att det var det sista för det är ju inte så där jätte gott, en frossa i kött och köttkoma är inge vidare trevligt tycker jag. Och inte nog med det så fick vi bara EN julmust. 2 stycken köttfrossor till inom en vecka (+ julafton) sen blir det nog att äta grönsaker och sallad i några veckor.

Dagens äventyr: Slirade med Stellan i modden i rondell, lattjolajbans!

that's it

dagens låt:

http://www.youtube.com/watch?v=dbD5v2xijqw&feature=related

inga mer kommentarer

Typiskt

Tog mig med tunga tvättkassar ner till tvättstugan och givetvis så var torktumlaren ur funktion, så nu är hela lägenheten full med blöta och halvtorra kläder eftersom kläderna i torkskåpet inte heller blir ordentligt torra under passet. Så nu ser lägenheten ut som i en liten by ute på landet i något varmt land.

Dagens Jihuu: En arbetsdag kvar sen bär det jädra mig av.

I'm in heaven

Idag plingade det till i mobilluren och jag gjorde ett Skalle-Per hopp.
Anledning:

Dagens fundering: Vilken bok ska jag börja på nu då?


RSS 2.0